MIHAELA DRĂGAN


MIHAELA DRĂGAN

„Descoperiți binele din rău și transformați slăbiciunea în forță! Viața ne pune, uneori sau chiar deseori, în fața unor situații la care nu ne gândim cât suntem tineri și ni se pare că suntem invincibili. Dintr-o dată sau treptat, ne copleșește cu dureri, cu tulburări de toate soiurile, cu schimbări, cu restricții, cu ruperi de ritm, cu pierderi și cu multă suferință. Este ca și cum boala, oricare ar fi, ne trimite înapoi în copilărie pentru a învăța să ne redescoperim, să ne redefinim pe noi înșine, prioritățile și stilul de viață, pentru ca în final, să găsim puterea de a descoperi binele din rău, putința din neputință și de a transforma slăbiciunea în forță și imposibilul în posibil. Ceea ce ne făcea odinioară plăcere, ne poate salva de deprimare; ceea ce ne înconjoară ne poate salva din izolare; secretul este să ne deschidem larg ochii și să amestecăm tot ce este în interiorul nostru cu tot ceea ce este în afară pentru a da o nouă viață și a recrea ceea ce ne dorim să fim și să avem de acum înainte!”

Mihaela Drăgan, psiholog clinician cu drept de supervizare și psihoterapeut, cu experiență de peste 18 ani în consiliere și psihoterapie, facilitator de grupuri de dezvoltare personală, moderator de workshop-uri pentru parinți și specialiști în psihologie, formator pentru diferite categorii profesionale, consultat în proiecte europene. Formare in psihoterapie psihanalitică.

Formare universitară

– 1991-1996 : Facultatea de psihologie, Universitatea « Titu Maiorescu »

– 2007-2009 : Master in psihologia resurselor umane, Universitatea « Titu Maiorescu »

Formare profesională

– formare în psihoterapie dinamică în cadrul ACPPB

– formare în sandwork expresiv (facilitator) în cadrul Asociației Sol Mentis, membru IAES (2015)

– evaluator competențe (2015) – specialist orientare vocatională pentru persoane cu dizabilități (2014)

– asistență integrată a consumatorilor de droguri (2014) – art-terapie (2012) – mediator școlar (2012)

– animator socio- educativ (2012)

– abordarea holistică a consilierii vocaţionale din perspectiva problematicii tinerilor seropozitivi (2010)

– evaluarea clinică a copilului cu ajutorul tehnicilor proiective de desen şi testul mâinii (2009)

– formator (2006)

Experiența profesională

– din 1998 – psiholog la D.G.A.S.P.C. sector 6

– colaborări ca psiholog cu Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Litere, Cluj-Napoca

-colaborări ca formator cu: – FICF – Fundația DSMSR – școala postliceală – Universitatea « Titu Maiorescu », Facultatea de Psihologie

– ateliere de dezvoltare persoanală pentru părinți, specialiști și copii în cadrul DGASPC sector 6 și ACPPB Cărți publicate: “Mami eu cresc. Tu ce faci?”, Editura Cartea de buzunar, București, 2003.

Acreditare Colegiul Psihologilor – psiholog clinician principal

FLORIN GAVRIL

FLORIN GAVRIL

Specialist în nutriție și dietetică (studii universitare - licențiat). Corpul nostru are o capacitate incredibilă de rezolvare a problemelor de sănătate dacă îi dăm ce are nevoie (aer curat, apă de calitate, alimentație corectă, mișcare, soare, odihnă, gândire pozitivă, temperanță etc.). Omul a fost creat să trăiască sănătos, însă modificările și dereglările mediului ambiant îl influențează negativ și îl pot îmbolnăvi. Folosind metode și produse naturale ajutăm procesul de vindecare prin mărirea imunității organismului.

 Nutriționist dietetician, cu studii universitare în această specialitate, dispus să contribui la schimbările necesare clieților mei pentru mărirea imunității, managementul greutății, prevenirea patologiilor pentru cei cu antecedente hederocolaterale, tratarea sau ameliorarea afecțiunilor medicale.

„Niciodată nu este prea târziu să ne gândim și la sănătatea noastră. O dată cu trecerea anilor dar si în perioadele stresante din viața noastră ne simțim lipsiți de energie, obosiți, bolnavi. Acum este timpul să facem ceva pentru a ne simți mai bine și a avea vitalitatea de care avem nevoie. Astfel ne vom documenta în acest sens sau, pentru eficiență maximă, în timp relativ scurt, vom solicita sfaturile unui specialist.

Un stil de viată sănătos presupune alimentarea corectă a organismului concomitent cu respectarea celorlalți factori: activitate fizică, respirație, aer curat, soare, natură, încredere, optimism, etc.

Alimentarea corectă a organismului ne poate aduce beneficii imediate, mai multă energie și putere de muncă, dar și beneficii de durată, respectiv o bună imunitate și viață sănătoasă. Prin alimentare avem în vedere ceea ce mâncăm, ceea ce bem (hidratare corectă), dar și respirația corectă prin care oxigenăm organismul. Prin alimentele consumate primim macro și micronutrienți, vitamine și minerale, deci nutrienți și calorii. Ideal este ca alimentele pe care le consumăm să conțină cât mai mulți nutrienți și cât mai puține calorii. Este importantă și hidratarea, dar și aportul de oxigen pe care îl primește plămânii noștri.

Despre subiecte ca alimentație, hidratare, respirație, mișcare, imunitate, renunțarea la vicii, optimism, gândire pozitivă, claritate mintală, voi posta articole pe blog. De asemenea cei interesați mă pot contacta pentru o consultație nutrițională personalizată sau pentru a lămuri anumite aspecte necesare pentru o viață sănătoasă.”

RODICA ALBU

RODICA ALBU

Doamna Rodica Albu este profesor emerit la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membră fondatoare a Centrului de Cercetare Linguaculture și a revistei cu același nume, autoare și coautoare de numeroase volume și articole. Este cunoscută pentru interesul său pentru abordări dinamice ale relației dintre limbă, cultură și societate, dar și ca promotor al creșterii spirituale. Mulți ieșeni o cunosc de la grupurile de Tai Chi și Qigong pe care le organizează sub titlul De la gimnastica energetică la alchimia internă și la care participanții primesc informații prețioase – teoretice și practice - legate de starea de bine, de sănătate, de spiritualitate, de cum și ce să facem ca să fim mereu în echilibru dinamic . Suntem onorați că a acceptat invitația de a fi unul dintre VOLUNTARII SPECIALIȘTI ai ASOCIAȚIEI SUFLETUL LALELELOR.