PSIHOTERAPIE DE GRUP-PROIECT ONLINE

Asociația Sufletul Lalelelor vă invită în fiecare zi de luni, la ora 20.00, alături de doamna psihoterapeut Mihaela Drăgan la grup psihoterapeutic și de dezvoltare personală. 

Link: https://us02web.zoom.us/j/5785407445

Pentru a putea participa la proiect descărcați aplicația ZOOM gratuită și accesați linkul de mai sus.

Vă așteptăm cu drag!


GIMNASTICĂ ENERGETICĂ

În fiecare joi la ora 17.30 vă așteptăm la gimnastică energetică cu doamna Rodica Albu.

Linkul întâlnirii: 

https://us02web.zoom.us/j/5785407445

DIN VORBĂ ÎN VORBĂ

      În fiecare zi de marți, la ora 09.00, ASOCIAȚIA SUFLETUL LALELELOR vă invită la activitățile online de terapie logopedică, alături de doamna logoped Carmen Vițelaru.

Linkul întâlnirii: https://us02web.zoom.us/j/5785407445 

Vă așteptăm cu drag!

GIMNASTICA DE DIMINEAȚĂ!!!

În fiecare zi de luni, miercuri, joi și vineri, la ora 9.30 vă invităm la ÎNVIORAREA DE DIMINEAȚĂ!

Linkul întâlnirii:      https://us02web.zoom.us/j/5785407445

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

KINETOTERAPIE PENTRU PERSOANELE DIAGNOSTICATE CU BOALA PARKINSON- PROIECT ONLINE

În fiecare zi de vineri, la ora 17.00, vă așteptăm alături de noi, pe ZOOM, la întâlnirile de kinetoterapie online. Proiect desfășurat în parteneriat cu ASOCIAȚIA FIND YOUR PLACE.

Linkul întâlnlirii: https://us02web.zoom.us/j/5785407445

PROIECT ÎNCHEIAT!

CUNOAȘTE-TE MAI BINE!

ASOCIAȚIA SUFLETUL LALELELOR în parteneriat cu ASOCIAȚIA FIND YOUR PLACE, lansează joi, 26 ianuarie 2023, ora 18.00, proiectul CUNOAȘTE-TE MAI BINE!.

Linkul întâlnirii: https://us02web.zoom.us/j/5785407445.

Vă așteptăm cu drag!

PROIECT ÎNCHEIAT!

OAMENI PENTRU OAMENI

Oameni pentru oameni!

O zi încărcată cu bucurii, speranțe, fericire... Nu suntem singuri, nu suntem abandonați. Nevoile noastre sunt multe, dar cu ajutorul oamenilor cu suflet viața noastră devine mai frumoasă și lipsită de griji.

Mulțumim doamnei deputat Alexandra Huțu care a fost, ca de fiecare dată, alături de noi, ajutând la procurarea lemnului pentru foc pentru domnul Stănuc Vasile din Bălușeni, diagnosticat cu scleroză multiplă. Mulțumim domnului primar Claudiu Doroftei și domnului viceprimar Sorin Chiron de la Primăria Comunei Bălușeni care au răspuns prompt acestei solicitări, aducând căldură în casa unui om încercat de viață.

Asociația Sufletul Lalelelor face adâncă reverență în domniilor voastre!

Mulțumim!

O LALEA= UN MULȚUMESC!

Asociația Sufletul Lalelelor lansează campania de conștientizare a bolii Parkinson.

11 aprilie este Ziua Internațională de Luptă Împotriva Bolii Parkinson. Anul acesta am ales că continuăm proiectul O LALEA= UN MULȚUMESC! Toți cei care vor să participe la a acest proiect sunt rugați să trimită pe adresa de email sufletullalelelor@gmail.com o fotografie în care oferă o lalea roșie persoanei dragi. Fotografia va fi inclusă într-un design modern și va fi făcută publică pe rețelele de socializare.

Prin trimiterea fotografiei vă dați acordul cu publicarea sa pe aceste rețele și în broșurile asociației.

Așteptăm fotografiile dumneavoastră până la data de 31 martie 2023.

Astăzi marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Bolii Parkinson!

Pași spre normalitate. Eforturile nemijlocite ale unei echipe de excepție, un vis împlinit. Dăruire, dragoste pentru pacienții diagnosticați cu boala Parkinson, speranțe sădite în sufletele acestora... Profesionalismul de care dau dovadă este uimitor.

Sub bagheta magică a doamnei conferențiar Mihaela Lungu  simfonia normalității se revarsă peste viețile celor care îi trec pragul cabinetului. Corul? Renumiți medici din domeniul gastroenterologiei, chirurgiei, ATI, medici rezidenți neurologi.

Inaugurarea Centrului Multimodal în Tratamentul Bolii Parkinson la Galați, un eveniment deosebit, expuneri și prezentări de nota zece cu mii de plus...

Mulțumesc pentru invitație! Mulțumesc pentru această minunată experiență!

O zi de poveste... Oameni minunați care schimbă destine ... Oameni care dăruiesc frumosul.... Oameni care aduc înlocuiesc tristețea cu zâmbetul, lacrima cu cântecul...

Reverență!

Conferința de Neuroștiințe Moderne- Boala Parkinson și alte tulburări de mișcare.

În perioada 6-8 aprilie 2023 am participat, in calitate de lector la Conferința de Neuroștiințe Moderne- Boala Parkinson și alte tulburări de mișcare.

Un eveniment de amploare dedicat medicilor și pacienților, aparținătorilor și specialiștilor, un eveniment care a reușit să atragă atenția asupra nevoilor persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson, aducând informații noi, completând cunoștințele deja dobândite.

Felicitări din suflet organizatorilor, sponsorilor, lectorilor!

Asociația Sufletul Lalelelor a fost partener științific al evenimentului.


𝙋𝘼𝙐𝙇𝘼 𝙕𝘼𝙂𝘼𝙑𝙀𝙄 - 𝘼𝙨𝙤𝙘𝙞𝙖𝙩𝙞𝙖 „𝙎𝙪𝙛𝙡𝙚𝙩𝙪𝙡 𝙇𝙖𝙡𝙚𝙡𝙚𝙡𝙤𝙧”

#Oamenii_pe_primul_loc #Nimeni_nu_e_singur

#Ziua_mondială_de_luptă_împotriva_bolii_Parkinson

Pe 11 aprilie marcăm Ziua internaţională a pacientului cu boala Parkinson. Este o oportunitate în plus pentru a informa și a sensibiliza #societatea în legătură cu rolul extrem de important pe care îl joacă în viața persoanelor care suferă de această maladie.

O boală neurodegenerativă care se instalează discret și care transformă, în timp, viața pacientului.

Simptomele se agravează iar pacienţii în stadii avansate devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor.

De aceea noi, #social_democrații, încercăm să fim cât mai prezenți în viețile #botoșănenilor diagnosticați cu această boală și să le oferim suportul  și prietenia noastră.

Am marcat această zi împreună cu o parte dintre membrii ASOCIAȚIEI BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR”, înființată în urmă cu 6 ani de Emilia-Paula Zagavei , cu sprijinul senatorului  Trufin Lucian 

O întâlnire de suflet și cu multe lalele - simbolul speranței și al bolii Parkinson. Am vorbit despre impactul bolii Parkinson asupra individului, familiei şi societăţii, despre probleme, provocări, terapii, proiecte și programe care să susțină fizic și moral botoșănenii cu Parkinson.

Știm că fiecare dintre noi poate face mai mult pentru semenii noștri. O mai bună informare va reduce stigma asociată bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi. Sunt importante informarea, depistarea și intervenția pecoce, dar la fel de importantă este empatia.

                                       Doamna Doina Federovici

                                     Președintele Consiliului Județean Botoșani


București, 11 aprilie 2023. Lansarea oficială a platformei IntelegeParkinson.ro. 

Teatrul Național București a fost luminat cu imaginile reprezentativei ale platformei. Alături de noi marele actor Victor Rebengiuc.

Mulțumesc STADA ROMÂNIA!


De Ziua Mondială a Parkinson, trei asociații din România au lansat campania națională de conștientizare „Înțelege Parkinson”. Proiectul este susținut de Societatea Română de Neurologie și oferă informații prețioase prin intermediul platformei online https://intelegeparkinson.ro/.

Suntem recunoscători că facem parte din acest proiect, alături de #ParteneriiÎnSănătate: Asociația Sufletul Lalelelor , Asociația "Mai puternici decât boala Parkinson" , Asociatia Antiparkinson & STADA România și susținătorii noștri Victor Rebengiuc, Denis Hanganu , Ana Cătăuță Dragos Butufei.

Intelege Parkinson

"Înţelege Parkinson"

Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva bolii Parkinson, trei asociaţii din România - ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR”, Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson şi Asociaţia "Mai puternici decât boala Parkinson" - lansează campania naţională de conştientizare "Înţelege Parkinson", cu mesajul - Recunoaşte semnele bolii Parkinson - T.R.A.P. Caută un neurolog! şi platforma de informare intelegeParkinson.ro.

Proiectul este sprijinit de Societatea de Neurologie din România.

Boala Parkinson afectează peste 6,2 milioane de oameni în lume, dintre care 1,2 milioane sunt în Europa, ceea ce arată că boala Parkinson este a doua ca incidenţă după boala Alzheimer şi în acelaşi timp, este afecţiunea cu cea mai mare creştere la nivel global. În România, statisticile oficiale indică 72.000 de pacienţi diagnosticaţi cu această afecţiune neuro-degenerativă progresivă clinic, dintre care 8.100 în Bucureşti. Cercetările recente indică faptul că numărul pacienţilor se va dubla până în 2030.

Simptomele bolii Parkinson sunt variate, ceea ce face ca deseori aceasta să fie confundată cu alte afecţiuni, iar diagnosticul să fie pus cu întârziere. Boala Parkinson are peste 40 de simptome şi afectează în special mişcările corpului, iar pacienţii sunt diagnosticaţi, în medie, la jurul vârstei de 60 de ani. Tulburările de mişcare apar în stadiul 3 al bolii, însă aceasta se dezvoltă încet şi primele leziuni pot apărea chiar şi cu 20 de ani înainte de primele semne.

Proiecţie specială pe clădirea Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti

În acest context, campania "Înţelege Parkinson" îşi propune să crească gradul de conştientizare cu privire la boala Parkinson, să aducă în atenţie impactul acesteia asupra vieţii pacienţilor şi familiilor lor, precum şi să încurajeze implicarea comunităţii în sprijinul acestor persoane. Mai important, prin lansarea platformei intelegeparkinson.ro scopul este de a creşte gradul de informare cu privire la simptomele acestei boli. Pe lângă platforma de informare, lansarea campaniei "Înţelege Parkinson" va include o serie de proiecţii cu caracter informativ în reţeaua de cinema Cineplexx din întreaga ţară, dar şi o proiecţie specială pe clădirea Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, pe 11 aprilie, între orele 20:00 - 00:00.

Dr. Bogdan Popescu


FORUMUL NATIONAL DE NEUROLOGIE, 

s-a desfășurat la București în perioada 21-22 aprilie.

Autorități, medici, specialiști, firme farmaceutice, reprezentanții ai ONG-urilor sunt prezenți în aceste zile la Palatul Parlamentului la acest eveniment important derulat sub egida Societății Române de Neurologie.

ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE SUFLETUL LALELELOR DIN JUDEȚUL BOTOȘANI a fost reprezentată la acest eveniment de către doamna psiholog Mihaela Drăgan care a expus activitățile asociației, problemele cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu boala Parkinson, nevoile acestora pentru îmbunătățirea calității vieții. S-a subliniat necesitatea Dat Scaunului în România pentru o diagnosticare corectă,de la primele simptome, ale bolii Parkinson.

Mulțumesc pentru această invitație, mulțumesc doamnei psiholog Mihaela Drăgan pentru acceptarea invitației și prezența la acest eveniment.


PARTENERIAT PROIECT

˜”*°•.˜”*°• Specialiștii Asociației ,,Find Your Place” în parteneriat cu  Asociația ,,Sufletul Lalelelor” prin  contribuția valoroasă a sesiunilor de Kinetoterapie, și grupuri de suport pentru persoanele diagnosticate cu boala Parkinson a adus îmbunătățiri semnificative în viețile celor afectați de această boală cronică. •°*”˜.•°*”˜

           De la prima zi de colaborare și la fiecare ședință de kinetoterapie, s-a  reușit să se creeze un mediu cald și sigur, oferind sprijinul necesar persoanelor cu Parkinson 𝒷𝑒𝓃𝑒𝒻𝒾𝒸𝒾𝒶𝓇𝒾 𝒶𝒾  𝓐𝓼𝓸𝓬𝓲𝓪ț𝓲𝓮𝓲 ,,𝓢𝓾𝓯𝓵𝓮𝓽𝓾𝓵 𝓛𝓪𝓵𝓮𝓵𝓮𝓵𝓸𝓻”pentru a-și îmbunătăți mobilitatea și pentru a-și recăpăta încrederea în propriile capacități.

˜”*°•.˜”*°• Expertiza în domeniul kinetoterapiei și cunoașterea detaliată a afecțiunii Parkinson au reprezentat o sursă constantă de inspirație pentru toți cei implicați în program. •°*”˜.•°*”˜

            𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵𝓲ș𝓽𝓲𝓲 𝓐𝓼𝓸𝓬𝓲𝓪ț𝓲𝓮𝓲 ,,𝓕𝓲𝓷𝓭 𝓨𝓸𝓾𝓻 𝓟𝓵𝓪𝓬𝓮”au avut abilitatea de a adapta exercițiile și tehnicile în funcție de nevoile individuale ale beneficiarilor, contribuind astfel la obținerea unor rezultate notabile. Prin eforturi susținute, s-a reușit îmbunătățirea calității vieții acestor oameni și oportunitatea de a  le oferi speranța că există modalități eficiente de gestionare a bolii.

            Astfel, fiecare dintre noi vom putea continua să lucrăm împreună în sprijinul celor care au nevoie de îngrijire și susținere. 

           Colaborarea deschisă din partea  𝙧𝙚𝙥𝙧𝙚𝙯𝙚𝙣𝙩𝙖𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘼𝙨𝙤𝙘𝙞𝙖𝙩𝙞𝙚𝙞 ,,𝙎𝙪𝙛𝙡𝙚𝙩𝙪𝙡 𝙇𝙖𝙡𝙚𝙡𝙚𝙡𝙤𝙧” 𝙙𝙣𝙖 𝙀𝙢𝙞𝙡𝙞𝙖 𝙋𝙖𝙪𝙡𝙖 𝙕𝙖𝙜𝙖𝙫𝙚𝙞 prin care a reunit grupul celor afectați de boala Parkinson pentru a beneficia de această  activitate  de îmbunătățire a vieții, a fost un alt aspect care a adus valoare programului nostru.


27 aprilie 2023

L'Ospedale di Recupero Auxologico President di Băile Felix ha ospitato un evento speciale intitolato "Vivere con la malattia di Parkinson - Prospettive e Opzioni", dedicato ai pazienti affetti da questa condizione e alle loro famiglie, offrendo loro l'opportunità di apprendere di più sulla malattia di Parkinson e su come migliorare la loro qualità di vita.

L'evento è stato organizzato in collaborazione con l'Ospedale della Contea di Bihor, l'Associazione Filantropica Oradea e l'Associazione dei Pazienti di Parkinson e di altre malattie degenerative "Sufletul lalelelor". Gli argomenti trattati hanno incluso il recupero e il miglioramento della qualità della vita dei pazienti con la malattia di Parkinson, le problematiche associate a questa malattia e le soluzioni disponibili, così come le implicazioni psicologiche della malattia.

La Dott.ssa Monica Sabău dell'Ospedale della Contea di Bihor ha affrontato le problematiche legate alla diagnosi e al trattamento della malattia di Parkinson, mentre il Dott. Giuliano Zebellin e la Dott.ssa Anamaria Gherle hanno parlato del recupero dei pazienti con la malattia di Parkinson presso l'Ospedale di Recupero Auxologico President di Băile Felix. All'evento hanno partecipato il direttore dell'Ospedale della Contea di Bihor, il Dott. Gheorghe Carp, e il Direttore Generale dell'Auxologico, il Signor Mario Colombo.

Oltre alle sessioni di discussione, l'evento ha incluso anche un laboratorio di chinesiterapia che ha offerto ai pazienti esercizi e tecniche per migliorare la coordinazione e la mobilità. È stato inoltre organizzato un momento artistico di tango terapia che ha evidenziato i benefici della danza per i pazienti con la malattia di Parkinson.

Questo evento è stata un'importante opportunità per i pazienti con la malattia di Parkinson e per le loro famiglie di apprendere di più su questa condizione e ricevere consigli e supporto nella gestione della stessa.

Auxologico President - Spital De Recuperare Medicală

Asociatia Filantropia Oradea

Asociația Sufletul Lalelelor

Spitalul de Recuperare Auxologică Președinte din Băile Felix a găzduit un eveniment special intitulat „Living with Parkinson’s Disease – Perspective and Options”, dedicat pacienților cu această afecțiune și familiilor acestora, oferindu-le posibilitatea de a afla mai multe despre boala Parkinson și cum să se îmbunătățească. calitatea lor de viață.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Spitalul Județean Bihor, Asociația Filantropică Oradea și Asociația Pacienților Parkinson „Sufletul lalelelor”. Subiectele abordate au inclus recuperarea și îmbunătățirea calității vieții pacienților cu boala Parkinson, problemele asociate acesteia și soluțiile disponibile, precum și implicațiile psihologice ale bolii.

Dr. ssa Monica Sabău de la Spitalul Județean Bihor a abordat probleme legate de diagnosticarea și tratamentul bolii Parkinson în timp ce Dr. Juliano Zebellin & The Doctor ssa Anamaria Gherle au vorbit despre recuperarea pacienților cu boala Parkinson la Spitalul de Recuperare Auxologică Președinte din Băile Felix. La eveniment au participat directorul Spitalului Județean Bihor Dr. Gheorghe Carp, și directorul general de Auxologie, domnul Mario Colombo.

Pe lângă sesiunile de discuții, evenimentul a inclus și un laborator de chinesoterapie care a oferit pacienților exerciții și tehnici de îmbunătățire a coordonării și mobilității. A fost organizat și un moment artistic de tango terapie care a evidențiat beneficiile dansului pentru pacienții cu boala Parkinson.

Acest eveniment a fost o oportunitate importantă pentru pacienții cu boala Parkinson și familiile lor de a afla mai multe despre această afecțiune și de a primi sfaturi și sprijin în gestionarea acesteia.

Auxologico President - Spital De Recuperare Medicală

Asociatia Filantropia Oradea

Asociația Sufletul Lalelelor


FORUMUL ,,ABORDAREA PACIENTULUI PRIN COLABORARE INTERDISCIPLINARĂ ȘI MANAGEMENT INTEGRAT"

Cluj, 9 iunie 2023.

Lector la FORUMUL ,,ABORDAREA PACIENTULUI PRIN COLABORARE INTERDISCIPLINARĂ ȘI MANAGEMENT INTEGRAT", organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Un eveniment care, sper din suflet, să aducă modificări majore în calitatea serviciilor medicale integrate. Un pas spre normalitate, un pas spre mai bine. 

NORMALITATEA DIN VIAȚA MEA- EDIȚIA A II A, 21-25 IUNIE 2023, LOCALITATEA FRUMOSU, COM.VAMA

Școala de vară a persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson se va desfășura în acest an în comuna Frumosu, județul Suceava. Activitățile proiectului:

-kinetoterapie

-Tai Chi

-grup psihoterapeutic

-nutriție

-legislație.

Grup țintă: 34 persoane

SPONSOR: STADA M&D SRL.

NORMALITATEA DIN VIAȚA MEA, ediția a II-a.

Școala de vară a persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson, se desfășoară În localitatea Frumosu, județul Suceava, în perioada 21-25 iunie 2023.

34 de persoane participante la proiect vor face pași importanți în cunoașterea bolii, participând la cursuri și activități inedite, alături de specialiștii noștri voluntari: Mihaela Drăgan, Rodica Albu, Dorina Coțovanu, Florin Gavril.

Ca de fiecare dată, oameni cu suflet mare, care răspund prezent la nevoile noastre, ne sunt aproape și transformă visurile noastre în realitate. Mulțumim STADA M&D SRL și Casa Parfurmurilor.

Aleasă prețuire și deosebit respect!

NORMALITATEA DIN VIAȚA MEA- ediția a II-a

Poveste adunată din sufletele noastre...

Mulțumim Stada M&D SRL! Mulțumim Healthy Cleaning Concept SRL!

YOGA TERAPEUTICĂ- PROIECT ÎNCHEIAT

Oamenii cu suflet vin mereu alături de cei care au nevoie de ajutor. Oameni pentru oameni, dăruire și iubire. Alături de noi doamna Iamandi Loredana, terapeut yoga și pilates. O nouă activitate online a ASOCIAȚIEI SUFLETUL LALELELOR, o nouă activitate în slujba celor împovărați de boală.

Cine este doamna Iamandi Loredana? Iată aici câteva cuvinte adresate vouă, celor care aveți nevoie de mișcare: 

„Am terminat Facultatea de Balneo-fiziokinetoterapie, m-am specializat în tehnica Pilates și mai apoi în practica Yoga. În ultimii 8 ani am lucrat cu sute de oameni din medii diferite, de vârste diferite și am întâlnit diverse afectiuni ale spatelui și probleme de sănătate.

Aleg să ghidez cu blândețe și în siguranță practicarea posturilor iar pentru mine este o bucurie să pot contribui la relaxarea fizică, emoțională și mintală a celorlalți, să îi pot susține să se reconecteze cu propriul corp. La clasele mele nu stăm în cap, în mâini și nu realizăm posturi complicate. Aleg să promovez simplitatea în mișcare și în trai.

Cu cât e mai simplu și blând, cu atât mai benefic este.

Yoga Terapeutică, în fiecare miercuri de la ora 11:00

Clasa cuprinde:

- posturi din yoga cu influențe din kinetoterapie pentru a diminua rigiditatea și a preveni atrofierea musculaturii;

- exerciții de respirație care ajută la focus, concentrare și liniștirea minții;

- meditații ghidate pentru a crea starea de relaxare și odihnă.

Ne vom folosi de ceea ce avem în casă, poate fi un scaun, o coadă de mătură, o pătură sau o carte.”

Deci, în fiecare miercuri, la ora 11.00, vă așteptăm alături de noi.

Link zoom:

https://us02web.zoom.us/j/5785407445

PARKOLAX- DESITIN PHARMA

O zi în care prietenii ne sunt aproape capătă o altă valoare pentru sufletul nostru. O zi în care ai primit pentru a dărui, te simți împlinit și fericit că binele se propagă mai departe.

Mulțumesc Desitin Pharma SRL, mulțumesc domnului Cătălin Nedelcu pentru dăruire!

ParkoLax- laxativul recomandat ca tratament de primă intenție a constipației cronice din boala Parkinson. Constipația este o problemă comună a persoanelor care suferă de boala Parkinson, astfel 2 din 3 pacienți pot suferi de constipație cronică. Mai mult decât atât, constipația poate să apară frecvent înaintea simptomelor motorii de tip tremor și/sau rigiditate.

Constipația poate scădea absorbția și eficacitatea medicației antiparkinson!

Astăzi, Desitin Pharma SRL ne-au donat 750 de plicuri de ParkoLax pe care îl vom distribui celor care au nevoie. Mulțumim din suflet!

Pt cei care au nevoie 0754390314.

PROIECT CENTRUL NoRo

Un nou proiect destinat persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson s-a desfășurat la Centrul NoRo din Zalău. Parteneri ai proiectului MEDI.COM-RARE: APWR (Centrul NoRo Zalău), UMFT, Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara și Centrul de Resurse pentru Boli Rare Frambu din Norvegia.  14 persoane diagnosticate cu boala Parkinson și aparținători ai acestora au participat la un program de recuperare psiho-kineto- terapeutic.

Mulțumim Centrul Noro, mulțumim doamnei Dorica Dan , mulțumim doamnei director al DGASPC BOTOȘANI, mulțumim domnului senator Trufin Lucian , mulțumim Vlăsie Company, mulțumim Casa Parfumurilor !

FORUMUL SUSTENABILITĂȚII ONG-URILOR

În perioada 25-26 octombrie, Asociația Sufletul Lalelelor a fost reprezentată la Forumul Sustenabilității ONG-urilor- București de către doamna psiholog Mihaela Drăgan. Informații prețioase, deschidere către noi orizonturi. 

Seri de poveste...

Grup psihoterapeutic cu doamna psiholog Mihaela Dragan .

Zâmbete,  fericire,  povești de viață, amintiri... Uităm de Parkinson, trăim frumos!

Mulțumim!

Sunteți diagnosticat cu boala Parkinson?

Vă așteptăm alături de noi, în fiecare seară de luni, la ora 20.00, pe linkul: https://us02web.zoom.us/j/5785407445

Siguranța pacienților în sistemul de sănătate din România

Învățăm! Învățăm! Învățăm!

16-17 noiembrie, București, Conferința Națională CASPA 2023. Siguranța pacienților în sistemul de sănătate din România.

Împreună pentru o viață mai bună!

Informații,  noutăți,  legislație, standarde naționale pentru siguranță pacienților.

Prezent!

30.11.2023

Prezent!

Reprezentanții ONG urilor din județul Botoșani s-au reunit astăzi într-o fructuoasa ședință. 

Pași spre normalitate!

Conștientizarea copiilor asupra bolii Parkinson

Nostalgii...

Bucuria de pe chipurile copiilor este un izvor nesecat de mulțumire sufletească. 

Astăzi am fost la Școala Generală Avrămeni,  unde am dăruit copiilor din clasa a II a cărți,  tablete LCD interactive și dulciuri.

Mulțumim Casa Parfumurilor ! Mulțumesc prietenei mele, Dănuța!

Mulțumesc domnului director și doamnei învățătoare!

PICUȚ UN CĂȚEL DRAGUȚ

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

3 DECEMBRIE- ZIUA MONDIALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

SIMPTOMELE NONMOTORII ALE BOLII PARKINSON- CAUZE ALE DIZABILITĂȚII

Studii clinice, neuroimagistice şi anatomopatologice au evidenţiat date ce sugerează că o varietate de simptome nonmotorii pot precede simptomele motorii clasice de BP cu ani şi uneori chiar cu decade înaintea diagnosticului. Simptomele nonmotorii sunt la momentul actual acceptate ca făcând parte integrală din tabloul clinic şi fiziopatologic al BP.

Principalele simptome ce s-au observat că apar în stadiile premotorii ale BP sunt reprezentate de disfuncţia olfactivă, disautonomiile (constipaţia, hipotensiunea ortostaticǎ), tulburările de somn (REM behavior disorder - RBD) şi modificǎrile psihiatrice.

Deși simptomele nonmotorii sunt frecvente, rǎmân adesea nerecunoscute şi netratate şi reprezintǎ o cauzǎ majorǎ de dizabilitate, afectând calitatea vieții pacienților, uneori în mǎsurǎ mai mare decât simptomele motorii. Scalele disponibile pentru evaluarea simptomelor nonmotorii sunt frecvent disparate și se axeazǎ pe simptome individuale ca somnul, depresia sau oboseala și nu oferǎ o imagine globalǎ asupra acestui aspect al bolii.

Hipotensiunea ortostaticǎ este frecventǎ în BP mai ales în stadiu avansat și poate fi consecința medicației dopaminergice; prezența ei în o formă severă în stadiile precoce poate sugera un sindrom Parkinsonplus, mai ales atrofia multisistemică.

Scăderea frecvenței mişcărilor intestinale ce conduce la constipație este cel mai cunoscut simptom gastrointestinal din BP şi în ultimii ani se consideră că este un semn premotor de boală.

SURSA: INTERNET

Vă invităm la dezbaterea online privind dizabilitatea persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson, duminică, 3 decembrie, ora 18.00, pe zoom.

Linkul întâlnirii: https://us02web.zoom.us/j/5785407445?omn=82313201113


Calendar 2024 al 

ASOCIAȚIEI SUFLETUL LALELELOR. 

Nu este un calendar obișnuit, conține gânduri și sfaturi ale persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson. Este un calendar plin de iubire și frumos.

Pentru doritori prețul este de 35 lei virați în contul asociației: RO77RNCB0046157182940001.

Relații la telefon: 0754390314

JoI, 7 decembrie 2023, ora 10,00 - la sediul DGASPC Botoșani, strada Maxim Gorki nr 4, municipiul Botoșani ( parter, sala de ședințe) am participat la întâlnirea de consultare cu furnizorii publici și privați de servicii sociale, asociațiile profesionale și organizațiile reprezentative ale beneficiarilor din județul Botoșani, pentru elaborarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale pentru anul 2024.

Conform Legii 292/2011 a asistenței sociale, HG 797/2017 - pentru aprobarea regulamentelor cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal precum și în acord cu prevederile Ordinului 1086/2018 privind aprobarea modelului – cadru al Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul consiliului județean/consiliului local/Consiliului General al Municipiului București  - DGASPC – urile au atribuția de a elabora PLANUL ANUAL DE ACȚIUNE PRIVIND SERVICIILE SOCIALE -  după consultarea furnizorilor publici și privați, a asociațiilor profesionale și a organizațiilor reprezentative ale beneficiarilor.

7.12.2023

Conștientizarea bolii Parkinson în școli, o acțiune necesară și binevenită. Astăzi la Școala Gimnazial Adașeni, clasa a V a.

Vorbim despre simptome,  despre necesitatea consultului medical, despre prezentarea la medicul neurolog la primele simptome ale bolii.

Dar dăruim si dulciuri, fiind săptămâna Sfintei Sărbători de Crăciun... Și povestim despre Asociația Sufletul Lalelelor...

Mulțumesc doamnei director Mirela Vieru și domnului diriginte Bogdan Zagavei .

Mulțumesc Casa Parfumurilor și Vlăsie Company SRL.


20.12.2023

Oameni pentru oameni!

Alături de persoanele diagnosticate cu boala Parkinson astăzi au fost oameni deosebiți care dăruiesc în fiecare an, de sărbători,  speranță și lumină,  zâmbete pe chipurile încercate de suferință...

Realitatea dureroasă ne-a întâmpinat în casele celor împovărați de boală.  Nu este de glumit cu boala Parkinson! Aveți grijă de dumneavoastră! Iubiți-vă! Dacă sunteți aparținători ai acestor persoane dăruiți-le iubire,  înțelegere,  mângâiere...

Emoții greu de descris,  oameni care sunt și vor să supraviețuiască...

Mulțumesc din suflet domnului senator Trufin Lucian , domnului Aniculăesa Constantin director al SC VLĂSIE COMPANY SRL. Mulțumesc pentru bunătățile așezate pe mesele celor care au uitat să zâmbească! Mulțumesc pentru bucatele ce le vor pune pe masă în ziua Sfântă de Crăciun!

Mulțumesc Casa Parfumurilor și STADA SRL pentru cărțile și calendarele ce au însoțit alesele bucate!

Mulțumesc domnului Gabriel Prîsneac pentru ajutor și sprijin!

Mulțumesc doamnelor asistente comunitare Simona Trufin și Alina Axinie pentru îndrumare.

Aleasă prețuire și deosebit respect,  îngeri frumoși!

23.12.2023

Moș Crăciun a deschis poarta Asociației Sufletul Lalelelor și  a lăsat sub brad un minunat cadou. 

L-am deschis cu emoție și bucurie imensă. Doar cu ajutorul acestor cadouri putem merge mai departe.

Mulțumesc din suflet STADA România! Vă mulțumesc pentru fiecare pas făcut alături de dumneavoastră,  vă mulțumesc pentru fiecare vis împlinit,  pentru fiecare zâmbet ivit pe un chip brăzdat de durere și boală.

Bunul Dumnezeu să vă ocrotească și binecuvânteze, să vă dăruiască sănătate și succese infinite.

Aleasă prețuire și deosebit respect!

Sfârșit de An, începutul unei noi povești. 

Luna cadourilor este pe sfârșite, dar pentru că am muncit cu sârg, Moșul ne-a adus surprize nesperate sub bradul nostru plin de minuni. 

Oameni care cred în noi, în visurile noastre, oameni cărora le pasă. Oameni care ne însoțesc pașii.

Mulțumim Teva Pharmaceuticals pentru minunatul dar. Vă urăm sărbători fericite și binecuvântate!

La mulți ani!


Cadouri! Cadouri! Cadouri!

Luna cadourilor este pe sfârșite, dar pentru că am muncit cu sârg, Moșul ne-a adus surprize nesperate.

Oameni care ne transformă visurile în realitate, oameni cărora le pasă.

Mulțumim Casa Parfumurilor pentru minunatul dar. Vă urăm sărbători fericite și binecuvântate!

La mulți ani!